Tapaa tiimimme

Olemme sitoutuneet auttamaan sinua.

Sivuston tarkoitus on jakaa tietoa ja uusia ajattelutapoja tämän globaalin pandemian hoidosta.

Esitämme sivuilla vaihtoehtoisia ajatuksia valtiomme tämänhetkisistä koronatoimista.

Pyrimme välittämään saaduista tiedoistamme lähteet, sekä tarkistamaan asioiden oikeellisuuden.

Valitettavasti tälläisessä maailmantilanteessa useinkin ihmiset eivät voi jakaa tietoaan suoraan omalla nimellään, vaan se täytyy jakaa ns. kuulopuhena. TälläisissäKIN tiedoissa on usein olemassa se totuudenjyvä.

Emme halua jakaa disinformaatiota, tai johtaa harhaan.

Jokainen ihminen käsittelee sivustolta saamansa tiedon oman ajattelutapansa mukaan. EU:n näkemys sananvapaudesta.


EU:n toimet covid-19-disinformaation torjumiseksi

EU on sitoutunut suojelemaan yhteiskuntaa, kansalaisia ja vapauksia hybridiuhkilta, myös virheellisiltä tiedoilta ja disinformaatiolta, kuten vuosien 2019-2024 strategisessa ohjelmassa korostetaan. Tavoitteena on tehostaa yhteistyötä iskujen havaitsemiseksi, ehkäisemiseksi ja torjumiseksi sekä vahvistaa kykyä selviytyä näistä uhkista.

Neuvosto antoi joulukuussa 2020 päätelmät, joissa kehotetaan tehostamaan EU:n tason toimia hybridiuhkien, myös disinformaation, torjumiseksi. Se totesi, että koronaviruspandemia tekee EU:sta ja sen jäsenmaista alttiimpia hybridiuhkille.

Yhteistyö verkkoalustojen kanssa on johtanut mm. siihen, että TikTok-sivustolla on "Tunnista faktat" -palkki, joka varoittaa käyttäjiä mahdollisesti tarkistamattomista sisällöistä. Google on ilmoittanut poistaneensa neljä YouTube-kanavaa ja yhden mainostilin ja laajentaneensa luotettavaa tietoa tarjoavan hakuominaisuutensa käytön kaikkiin EU:n jäsenmaihin.