World Intellectual Property Organization

Mikä on WIPO ja miksi Suomi kuuluu siihen?


Mikä on WIPO? 

WIPO on immateriaalioikeuksien (IP) palveluiden, politiikan, tiedon ja yhteistyön maailmanlaajuinen foorumi. Olemme Yhdistyneiden Kansakuntien omarahoitusjärjestö, johon kuuluu 193 jäsenmaata. Missiomme on johtaa tasapainoisen ja tehokkaan kansainvälisen IP-järjestelmän kehittämistä, joka mahdollistaa innovaation ja luovuuden kaikkien hyödyksi. Toimeksiantomme, hallintoelimemme ja menettelymme on määritelty WIPO:n yleissopimuksessasi tähän.

Mitä me teemme?

Autamme hallituksia, yrityksiä ja yhteiskuntaa ymmärtämään IP:n edut.

Me tarjoamme? 

Poliittisen foorumin, tasapainoisten kansainvälisten teollis- ja tekijänoikeussääntöjen muokkaamiseksi, tätä muuttuvaa maailmaa varten. Maailmanlaajuiset palvelut immateriaalioikeuksien suojaamiseksi rajojen yli ja riitojen ratkaisemiseksi. Tekninen infrastruktuuri IP(intellecual property)-järjestelmien yhdistämiseksi ja tiedon jakamiseksi, yhteistyö ja valmiuksien kehittämisohjelmat  jotta kaikki maat voivat käyttää teollis- ja tekijänoikeuksia taloudelliseen, sosiaaliseen ja kulttuuriseen kehitykseen maailmanlaajuisesti.

Alkaako taas tuntumaan siltä, et miksi vitussa me tähän kuulutaan. Anteeksi karski kieleni. Hetkinen sanoi Krista Kiuru kun alkoi luovimaan.

Pienen tutkiskelun jälkeen alkoikin löytymään hieman hämärää sisältöä. Mutta taaskaan ei montakaan lankaa tarvinnut yhdistää, että pääsi jyvälle.

Miettikääs Shwabi Klasun ajatushan oli, ettei kukaan omista mitään. Mitenkä sitten esimerkiksi vuokraat sen auton mikä on latauksessa siinnä älytolpassa sun huoneiston edessä, no crediiteillä.

Luulitteko, että kryptoraha olisi ollut jokin pysyvä keksintö. Ei, sehän on vaan olut ns. koekäytössä jollain on saanut suurimat bugit korjattua valutaan toiminnoissa. Se on ollut vähän kuin beta vaihe, mitä sitten jos jotkut on rikastunut sillä hetkellisesti, koska kaikki tullaan kuitenkin poistamaan ja kaikki alkaa alusta. Tulee kansalais crediitit, joita voit ansaita, vaikka urheilemalla.

Jos käytkin baarissa illalla maistelemassa sen kylmn henekenisi, on ensikuun kansalais crediitti himpun pienempi. 

Luuletteko, että suomessa haluttiin oikeasti ottaa käyttöön perustulo. No nyt alkaakin taas narut menemään samaan osoitteeseen, ei se oli myös testaus, kokeiltiin miten tälläinen järjestelmä toimii, haettiin kokemuksia jotta voidaan hioa kansalais crediitti parhaimpaan loistoon.

Meille se näyttää tavallisilta hallituksen päätöksiltä, mutta asiahan ei aina välttämättä ole näinkään. Seuraavassa kuvassa on WIPON patentti/kehittämis osaston näyte siitä miten cryptorahasysteemi saadaan keskustelemaan henkilön kehon liikkumisdatan kanssa. 

Anteeksi huono suomennos, mutta en ole kääntäjä.

Applicants: Microsoft Technology Licensing, LLC
Inventors: Dustin ABRAMSON
Derrick FU
Joseph Edwin JOHNSON, JR. 

Tämä seuraa Ihmiskehon toimintaa, joka liittyy käyttäjälle annettuun tehtävään, jota voidaan käyttää kryptovaluuttajärjestelmän louhintaprosessissa. Palvelin voi tarjota tehtävän käyttäjän laitteelle, joka on kommunikatiivisesti kytketty palvelimeen. Käyttäjän laitteeseen kommunikatiivisesti kytketty tai sen sisältämä sensori voi havaita käyttäjän kehon aktiivisuuden. Kehon aktiivisuustietoja voidaan luoda käyttäjän havaitun kehon aktiivisuuden perusteella. Käyttäjän laitteeseen kommunikatiivisesti kytketty kryptovaluuttajärjestelmä voi tarkistaa, täyttääkö kehon aktiivisuustiedot yhden tai useamman kryptovaluuttajärjestelmän asettaman ehdon, ja myöntää kryptovaluutan käyttäjälle, jonka kehon aktiivisuustiedot on varmennettu. 

Toivottavasti oot hyvässä kondiksessa, kun maailma resetoidaan, mutta ai niin tämä covid19 harventaakin juuri sitä hieman ylipainosta väestöä. Miten yllätyksenä tulee tämä seuraava uutinen?

Voisiko ihmiskunta olla niin julma, että vapauttaa viruksen, jonka ainoa tehtävä on karsia maailmasta ihmiset jotka ei edusta heidän mielestään tulevaisuuden maapallon asukasta. 


Miettikää, ja tutkikaa rakkaat ystävät.

WORLD ECONOMY FORUMIN sivuihin kannattaa käydä ainakin tutustumassa. Siellähän mainitaankin, että esimerkiksi tulevaisuudessa emme syö lihaa.

Nyt kun viieistään yhdistämme ne kaikki langat toisiinsa, saame selvän kuvan siitä, miksi suomi kuuluu myös tähänkin organisaatioon.

Eikö vaan?